Ключ до легкої та пишної паски криється у виборі правильних дріжджів. Цей інгредієнт безпосередньо впливає на те, наскільки добре підніметься тісто, його текстуру і загальний успіх випічки.

Для великодніх пасок пресовані (свіжі) дріжджі вважаються найкращим варіантом. Вони мають сильну розпушувальну здатність і допомагають створити еластичну структуру тіста, гарантуючи, що спечена паска буде м'якою, повітряною і ніжно волокнистою - відмінні ознаки ідеального великоднього частування.

Паски
Паски

Під час купівлі дріжджів вкрай важливо перевірити термін придатності на упаковці. Високоякісні свіжі дріжджі повинні мати м'який, злегка солодкуватий аромат - не надто різкий або алкогольний - і мають бути рівномірно забарвлені у світло-сіро-бежевий тон.

Будь-який сильний запах або зміна кольору можуть бути ознакою псування і зниження ефективності дріжджів, що ставить під загрозу вашу випічку.

Так, зробивши продуманий вибір дріжджів, ви закладете основу для по-справжньому святкової та смачної паски.

Нагадаємо, дефіцит яєць перед Великоднем та різке зростання цін: чого чекати на головне християнське свято

Раніше «hyser» повідомляв, ніжна і соковита буженина на Великдень: рецепт смачного м'яса, яке крутіше за шашлик

Як повідомляв «hyser», богослужіння на Великдень: українці отримали важливе попередження